900 ₺ ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA
Gebelik dönemi boyunca kadınların akıllarında tereddütlere sebep olan bir takım noktalar mevcuttur. Duygusal anlamda oldukça hassas olan hamile kadınların hormonlarının değişimde de ile ya da diğer tüm hassasiyetler ile ilgili bilgilerin alınıyor olması önemlidir. Gebelikte dikkat edilmesi gerekenler arasında neler bulunur sorusuna da cevap verilmesi önemlidir.
Gebelik dönemindeki tükettiğiniz tüm besinler direkt olarak bebeğe geçmektedir. Bu dönemde bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gereken kalorinin alınması için tüketim ihtiyacı doğar. Öğün sayısının arttığı bu süreçte günde en az 6-7 kez yemek yemenin de mümkün olduğu bilinir.
Bu dönemde sağlıklı bir şekilde kilo alıp daha sonrasında verebilmek amacıyla az miktarda ve sık öğünlerle beslenmenin önemli olduğu vurgulanmaktadır. Yağ ve şeker tüketiminin azalması gereken bu dönemde güvenilir gıdaların tüketiliyor olması önemlidir.
Gebelik döneminde bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve dünyaya gelebilmesi için vitamin mineraller ve omega 3 gibi çeşitli takviyelere ihtiyaç duyulur. Bu takviyelerin öncelikle besinlerden alınması önemlidir. Fakat eğer besinlerden alınamıyor ise ek olarak damla, günlük tüketim tablet vitaminler gibi şekillerde kullanılabilir. Bunlardan önce hangi besinlerde vitamin minerallerin bulunduğunu bilmek önemlidir.
Bu besinler:
Gibi besinlerdir. Bunlara ek olarak gebelikte folik asit ve demir alınması doğumun kolaylaşması, kansızlığın azalması, düşük doğum ağırlığına sahip bebeklerin oluşması, Erken doğum ve yorgunluk gibi çeşitli etkileri azaltır. Kalsiyum ve diğer ek takviyeleri de alarak ileri yaşlarda hem çocuğun hem de annenin zarar görmesi engellenir
Zararlı alışkanlıklar gerek gebelik döneminde gerekse emzirme döneminde bebeğe büyük etkide zarar veren etkilere sahiptir. Kafein, sigara ya da alkol gibi tüketimler yapmak hem annenin sağlığını olumsuz etkiler hem de direkt olarak bebeğe geçerek vücut organlarını etkiler. Bu dönemde sigara alkol ya da Kafein gibi zararlı alışkanlıklardan kurtulmak ve bebeğin olumsuz etkilenmemesine yardımcı olmak önemlidir.
Gebelik dönemi boyunca hareketsiz bir şekilde kalan kişilerin doğumda daha çok acı hissettiği ve stres yaşadığı doktorlar tarafından vurgulanmaktadır. Bu dönemde alınan kilolar oldukça normaldir. Fakat egzersiz yaparak bu kiloların hamilelikten hemen sonra atlatılmasına yardımcı olunabilir.
Ayrıca sağlıklı bir hamilelikte günde 30-40 dakika arası spor yapılması kas ve kemiklerin güçlenmesine, doğum stresi ya da doğum sancısı gibi durumlara karşı korku hissedilmesine engel olur. Tabii ki bu tarz sporlar yapılmadan önce doktorun önerisiyle başlamak önemlidir.
Gebelik döneminde birçok kadının yoğun bir şekilde stres yaşadığı belirtilir. Doğum yapılacak ana karşı yoğun düşünceler olması gibi çeşitli nedenlerden dolayı kadınlarda mutsuzluk ve hüzün olabilir. Bu stresin atlatılması için eşleri tarafından da yardım edilmesi kolaylıkla atlatılmasına yardımcı olur. Bu süreçte bir terapistle konuşmak yaşanan anı ona anlatmak rahatlamaya da yardım eder.
© 2024 Ekol Eczane İtriyat Ürünleri. Tüm hakları saklıdır.